6 milyon Hüseyni ziyaretçi Kerbela’da

  • 20 Ağustos 2021
  • 2.063 kez görüntülendi.
6 milyon Hüseyni ziyaretçi Kerbela’da

Kerbela valiliği Aşura gününde yaklaşık 6 milyon ziyaretçinin kerbela’da olduğunu duyurdu.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Kerbela vali yardımcısı Casım el-Fetavi dün akşam yaptığı açıklamada, 5 bini yabancı olmak üzere yaklaşık 6 milyon ziyaretçiyi ağırladıklarını duyurdu.
Aşura törenleri dün Kerbela’da tam güvenlik içinde düzenlendi.
Haşdi Şabi daha önce yaptığı açıklamada Aşura gününde güvenliği sağlamak için en az 7 bin üyesinin görev aldığını duyurmuştu.
Bu arada Kerbela valisi Nasif el-Hitabi de dün yaptığı açıklamada, “İlin, uzun süredir Başbakan ve İçişleri Bakanı’nın denetiminde tüm devlet daireleri, bakanlıklar ve kurumların katılımıyla çok sayıda güvenlik, hizmet ve sağlık planı hazırladığını, böylece Muharrem’in başlangıcından İmam Hüseyin’in -as- türbesini ve haremini ziyaret eden milyonlarca ziyaretçiyi korumaya çalışıldığını” duyurdu.
Kerbela il polis şefi Âla el-Ganemi de olağanüstü mevcut durumda binlerce güvenlik gücünün katıldığını muharrem ayı özel programının başarıyla gerçekleştiğine işaretle, “3 yoldan Kerbela’ya ulaşan ziyaretçileri koruma için kentin birkaç güvenlik koruma alan haline geldiğini İmam Hüseyin -as- ve hz. Ebulfazl’ın -as- mutahhar türbeleri mütevellilerinin işbirliği ile 1600 kameranın ilin girişlerin ve kentin çeşitli bölgelerine yerleştirildiğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.