AB, BM Suriye Özel Temsilcisinin Planını Destekliyor

  • 16 Aralık 2014
  • 1.089 kez görüntülendi.
AB, BM Suriye Özel Temsilcisinin Planını Destekliyor

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Birleşmiş Milletlerin Suriye Özel Temsilcisi Stafan De Mistura’nın planını desteklediklerini ve önerilerini geliştirmek için onunla işbirliğine hazır olduklarını dile getirdiler.

Brüksel’de dün düzenledikleri toplantılarının sonuç bildirgesinde, Suriye, Bölgesel ve Uluslararası bütün tarafları Cenevre referansı çerçevesinde çalışmaya” çağırarak, AB’nin Suriyelilere etki sahibi olan bütün uluslararası ve bölgesel taraflarla işbirliğine hazır olduğunu belirttiler.

IŞİD terör örgütünün kanlı uygulamalarını yeniden kınayan AB Dışişleri Bakanları, söz konusu terör örgütünün bölge ve dünya barış ve istikrarına tehlike oluşturduğunu açıkladılar.

Hatırlanacağı üzere AB Dışişleri Bakanları bir önceki günün akşamında Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bir araya gelmiş ve onunla “Halep’te savaşın durdurulması” adlı son olarak önerdiği planının ayrıntılarını ele almışlardı.

AB Dışişleri Bakanı Federica Mogherini toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Suriye’deki krize çözüm bulmak için Rusya-İran rolüne sıcak baktıklarını dile getirerek; “Rusya ile tekrarlana gelen diyalogların, Suriye dosyasına yönelik kaygısını ortaya çıkardığını, Rusya’nın olumlu rol oynaması için münasip bir fırsat olduğunu” söyledi ve Rusya’nın Suriye krizini çözmek için halihazırdaki diplomatik çabalarına işaret etti.

Mogherini; “İran’ın da bölgesel bir oyuncu olduğu gerçeğini göz ardı etmememiz gerekir, AB’ne düşen görev ise Tahran’la çalışması çünkü İran’la çalışması sadece nükleer dosyayla sınırlı değil bilakis civar sorunlara da uzanıyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.