Abbas ve Netanyahu Paris’te Görüşüp Tokalaştı

  • 01 Aralık 2015
  • 925 kez görüntülendi.
Abbas ve Netanyahu Paris’te Görüşüp Tokalaştı

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Fransa’nın başkenti Paris’te dün (30 Kasım Pazartesi) öğle saatlerinde işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştü. Paris’teki görüşmenin Abbas ve Netanyahu’nun beş yıldan bu yana ilk kez gerçekleştirdikleri aleni görüşme olduğu ifade edildi.

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesinin internet sitesinde yer alan konuyla ilgili haberde, Abbas ve Netanyahu’nun 2010’dan bu yana ilk kez el sıkıştıkları bildirildi.

Görüşmenin liderlerin topluca fotoğraf çektirmelerinin hemen ardından gerçekleştiğini kaydeden gazete, Abbas ve Netanyahu’nun fotoğraf çekimi sırasında aynı safta yer aldıklarını ve aralarında sadece Yeni Zelanda Başbakanı’nın olduğunu, iki liderin selamlaşarak tokalaştıklarını yazdı.

Abbas ve Netanyahu Paris’te görüşüp tokalaşırken Kudüs İntifadası üçüncü ayına girdi. İntifada süresince 106 Filistinli şehit olurken yüzlerce Filistinli de yaralandı.

Filistin resmi haber ajansı Wafa, Abbas’ın Paris’teki ikili görüşmeleri hakkında ayrıntılı bilgi vermesine rağmen Netanyahu’yla yaptığı görüşme hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.