ABD G. Kore’ye iki adet bombardıman uçağı konuÅŸlandırdı

  • 11 Ekim 2017
  • 1.227 kez görüntülendi.
ABD G. Kore’ye iki adet bombardıman uçağı konuÅŸlandırdı

Amerika’nın Kuzey Kore’nin tehditlerine karşı G.Kore’ye iki adet B-B1 bombardıman uçağı gönderdiÄŸi bildirildi.

Amerika’nın G.Kore’deki askeri güçlerinin komutanlağı, sözkonusu iki uçağın dün  Güney Kore ve Japonya hava sahasında uçtuklarını bildirdi.

(Bu arada Pyongyang yönetimi, ABD topraklarına ulaÅŸabilecek 3 bin kilometre menzilli balistik füzeye sahip olduÄŸunu duyurdu. Menzili 9 bin kilometreye çıkarmayı hedefleyen Kuzey Kore’nin atış alanına ABD’nin yanında Ä°ngiltere, Almanya ve Türkiye gibi ülkeler de girecek.

Ä°nterfax’ın Rus milletvekilinden aldığı bilgiye göre, Kuzey Kore yönetimi, modernize edildikten sonra ABD topraklarına ulaÅŸabilecek, 3 bin kilometre menzilli balistik füzeye sahip olduÄŸunu belirtti.

Pyongyang’ı 2-6 Ekim arasında ziyaret eden Rus milletvekili Anton Morozov, Kuzey Kore’nin füze menzilini 9 bin kilometreye çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, geçtiÄŸimiz Nisan ayından bu yana ABD ile birçok kez nükleer savaşın eÅŸiÄŸine geldi. Temmuz ayında ilk kıtalararası balistik füzesini fırlatan diktatör Kim, Eyül ayı başında ise hidrojen bombası deneyerek bölgede 6.3’lük depreme yol açtı.

ABD lideri Donald Trump ve Kim Jong-un arasındaki hakaret savaşı da haftalardır devam ediyor. Ä°ki lider, birbirlerine ‘akıl hastası’ gibi ifadelerle saldırdı.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.