ABD Geri Adım Attı: 30 Haziran Tarihi Değiştirilebilir

  • 23 Haziran 2015
  • 749 kez görüntülendi.
ABD Geri Adım Attı: 30 Haziran Tarihi Değiştirilebilir

Beyaz Saray sözcüsü, İran ile 5+1 ülkeleri arasında sürdürülen nükleer görüşmelerin son tarihi olan 30 Haziran tarihinin değiştirilebileceğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, İran nükleer meselesinin kesin çözüme vardırılması amacıyla 30 Haziran tarihinin tekrar değiştirilebileceğini söyledi.

30 Haziran tarihinin halen geçerli olduğunu belirten Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, bunda ufak bir değişikliğe gidilebileceğini belirtti.

Beyaz Saray sözcüsü John Kerby’de dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Amerika’nın 30 Hazirana kadar görüşmelerden kesin sonuç alınmasına yoğunlaştığını, ama gerçekçi olmak gerektiğini ve görüşme tarihinin görüşmenin kendisinden önemli olmadığını bilmek gerektiğini belirtmişti.

Daha önce de İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, iyi ve güzel bir sonucun sağlanmasının görüşme tarihinin birkaç gün erken ve geç olmasından daha da önemli olduğunu belirtmişti.

Zarif ayrıca İran’la görüşmekte olan ülkelerden mantık dışı daha fazla talepleri dillendirmekten artık kaçınmalarını da istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.