ABD Hava Kuvvetleri Katar’daki üssünün programını sürdürecek!

  • 01 Ekim 2019
  • 856 kez görüntülendi.
ABD Hava Kuvvetleri Katar’daki üssünün programını sürdürecek!

ABD Hava Kuvvetleri’nin batı Asya, Kuzeydoğu Afrika ve Güney Asya’daki terörist faaliyetlerinin merkezi konumundaki Katar’da bulunan ABD terör hava üssü kapatıldı.

Washington Post gazetesindeki habere göre, ABD Hava Kuvvetleri, Katar’daki El-Udeyd Hava Üssü’nde bulunan Birleşik Hava ve Uzay Operasyonları Terör Merkezi’nin faaliyetine son verdi.

Gazetenin haberine göre, ABD hava Kuvvetlerinin, Batı Asya, Kuzeydoğu Afrika ve Güney Asya’daki harekatlarının komuta edildiği merkez, Güney Carolina eyaletindeki Shaw Hava Kuvvetleri Üssü’ne taşındı.Gazete bunun sebebinin ABD mevzilerinin direk hedef alınmasını önlemek olarak ilan etti.

Anadolu Ajansı’na göre ise, ABD’nin sözkonusu üssü kapatmasına rağmen burayı kullanmaya devam edeceği hatta bu üs kanalıyla  bölgedeki operasyonları daha da yaygın hale getireceği anlaşılıyor.

Hava Kuvvetlerinden yetkililer, gazeteye yaptıkları açıklamalarda, taşınmanın uzun zamandır planlandığını ancak son dönemde risklerin artmasının projeye aciliyet kazandırdığını vurguladı.

WP gazetesinin haberine göre, son bir kaç günde üsteki  askeri teçhizatlar ve askeri birliklerin büyük bölümü nakledildi ve boşaltıldı.

Amerika’nın halihazırda Suriye, Afganistan ve Fars Körfezi’nde 300 kadar savaş uçağı bulunuyor. Amerika’nın bu zamana kadar bölgeye yönelik hava  saldırılarında  binlerce sivil ölürken onbinlercesi de yaralandı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.