ABD: Ä°ran’ın düşürdüğü Ä°HA, ABD’ye ait deÄŸil

  • 09 Kasım 2019
  • 675 kez görüntülendi.
ABD: Ä°ran’ın düşürdüğü Ä°HA, ABD’ye ait deÄŸil

Ä°ran ordusunun Ä°ran hava sahasında düşürdüğü insansız hava aracının ABD’ye ait olmadığı bildirildi.

İran Ordusu Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı General Alirıza Sabahi Ferd, yabancı bir İnsansız Hava Aracının (İHA) dün sabah İran hava sahasını çiğnemesi üzerine hedef alındığı ve düşürüldüğünü  söyledi.

Sabahi Ferd, bu İHA’nın yerli İran hava savunma sistemlerinin füzeleri tarafından İran güneyinde bulunan Mahşehr hava sahasında düşürüldüğünü söyledi.

Sabahi Ferd, İHA’nın hiçbir hassas bölgeye ulaşmadan düşürüldüğünü belirterek, İran hava savunma sisteminin kati şekilde ülke hava sahasına ihlallere yanıt vereceğini söyledi.

Ä°ran’ın bu açıklamasının ardından Amerikan Ordusu Merkezi Güçler Komutanlığı, sözkonusu Ä°HA’nın ABD’ye ait olmadığını bildirirken, ABD savunma bakanlığının sitesinde de bu haber yayınlandı.

BilindiÄŸi gibi Ä°ran Devrim Muhafızları ordusu uzay hava güçleri  20 haziran 2019’da, Ä°ran hava sahasını çiÄŸneyen ABD’ye ait çok geliÅŸmiÅŸ bir Ä°HA’yı Ä°ran’ın Hürmüzgan eyaleti semalarında düşürmüştü.

Ä°ran ABD ordusuna ait düşürdüğü insansız hava aracının (Ä°HA) parçalarının görüntülerini yayınlaması ise ABD’nin sert tepkisine neden olmuÅŸtu.

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Ä°ran savaÅŸ istemiyor. Ancak hava, kara ve denizlerimizi savunacağız” diyerek, düşürülen Ä°HA´ya dair, “BAE´den havalanan ABD insansız hava aracı, Ä°ran hava sahasını ihlal etmiÅŸtir. ABD Ä°HA´sının parçalarını kara sularımızda düştüğü noktada ele geçirdik” demiÅŸti.

ABD’ye ait düşürülen insansız hava aracı RQ-4C’nin 200 milyon dolar değerinde olduğu kaydedilmişti. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.