ABD Suriye petrolünü çalmaya devam ediyor

  • 15 Ocak 2023
  • 128 kez görüntülendi.
ABD Suriye petrolünü çalmaya devam ediyor

Suriye petrolünün ABD’nin işgal güçlerince çalınmasının devamında, bu ülkeye ait çok sayıda petrol tankerinin Haseke ve Suriye’nin kuzey bölgelerinden Irak topraklarındaki üslerine intikal edildiği belirtildi.

El Ahd kanalının bildirdiğine göre, El-Arabiye banliyölerindeki yerel kaynaklar, Amerikan işgal güçlerinin Suriye Demokratik Güçleri olarak bilinen milislerle işbirliği içinde, Suriye’den çalıntı petrol taşıyan 53 petrol tankerinden oluşan bir konvoyu Mahmudiye geçidinden Irak topraklarındaki üslerine naklettiğini duyurdu.

Haseke ve Suriye’nin diğer kuzey bölgelerinde Amerikan güçleri ve onların desteklediği “Suriye Demokratik Güçleri” (SDG) olarak bilinen milislerin işgali altındaki bölgeler, işgalcilerin ve milislerin bu bölgelerde yaşayanlara yönelik terör eylemlerinin devamına karşı Suriye vatandaşlarının protestolarına her zaman tanık olmuştur.

Suriye hükümeti, Suriye’nin doğusunda ve kuzeydoğusundaki bu milislerin ve Amerikalıların petrol yağmalamaktan başka amaçları olmadığını ve varlıklarının yasa dışı olduğunu defalarca vurgulamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.