Cihangiri: ABD Tek Taraflı Girişimlerinde Yalnız Kaldı

  • 04 Kasım 2018
  • 1.326 kez görüntülendi.
Cihangiri: ABD Tek Taraflı Girişimlerinde Yalnız Kaldı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri, ABD’nin İran karşıtı politikalarını hayata geçirmekte yalnız olduğuna işaretle, “Milletimiz dünyaya ABD’nin tek taraflı girişimleri karşısında duracağını gösterdi” açıklamasında bulundu.

 Ekonomi Bakanı olarak Meclisten Güvenoyu alan Ferhad Dejpesen’in tanıtım töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, ‘’Amerika bugün politikalarını uygulamak için yalnızdır, biz hem siyasi açıdan üstün konumdayız, hem de ahlaki yönden dünyaya İran’ın güvenilir bir ülke olduğunu ve ABD’nin güvenilmez olduğunu gösterdik’’ dedi.

4 Kasım gününün tarihi açıdan İran milleti için önemli olduğunu ifade eden Cihangiri, İmam Humeyni’nin 4 Kasım’da sürgüne gönderildiğinde çok kişi için İslami Hareketin yoluna devam edip zafere ulaşmasının düşünmesinin zor olduğunu söyledi.

Amerikalıların İmam Humeyni’nin sürgününde önemli rolleri olduğunu ifade eden Cihangiri, Amerikan kontrolündeki eski Şahlık rejimin 4 Kasım 1978’de Öğrencileri katlettiğini fakat bu olayın İnkılab hareketini şiddetlendirdiğini ve daha sonra Casusluk Yuvası olarak kullanılan Amerikan büyükelçiliğinin ele geçirilmesiyle farklı olayların geliştiğini söyledi.

ABD’nin ekonomik savaştaki hedefinin İran milletine baskı uygulamak olduğunu ifade eden Cihangiri, Amerikan yetkililerinin ısrarla İran milletine baskı uygulamak istemedikleri sözlerinin de yalan olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.