ABD Yemen Savaşına Her Türlü Desteği Sağlıyor

  • 04 Kasım 2018
  • 1.062 kez görüntülendi.
ABD Yemen Savaşına Her Türlü Desteği Sağlıyor

Amerika’nın Yemen’deki savaşı durdurma isteğini yalan olarak niteleyen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, ABD’nin saldırgan koalisyonuna her düzeyde verdiği desteğin devam ettiğini vurguladı.

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Yemen’deki saldırıyı durdurma talebinin yeni bir gerilim ve saldırı aşamasına gelinme izini olarak nitelenirdi.

ABD’nin taleplerinin yalan olduğunu ve meydanın, aylardır planlanan askeri saldırı gerginliğini temsil ettiğini belirtti.

El-Mesire’ye konuşan Yemen Ulusal Müzakere Heyeti Başkanı, ABD’nin her düzeyde saldırgan ittifaka destek verdiğini söyledi.

Abdusselam, Batı Şeria saldırganlığının tırmanışının askeri düzlemde yaygın olarak planlanması ve uygulamaya konulmasının altını çizerek, Amerikalıların yeni müzakereler için açıklamalarının, Yemen halkının acı ve zorluklarına karşı küresel baskıyı azaltmayı amaçlamaktan daha öte tasvir ve beklentiler olduğunu söyledi.

Ensarullah Hareketi Sözcüsü, Yemen Ulusal Kurulu’nun yeni tur müzakereler için Birleşmiş Milletler veya uluslararası partilerden herhangi bir çağrı veya davet almadığını da sözlerine ekledi.

Abdusselam, Birleşmiş Milletler’in etkili ve kararlı olmadığını söyleyerek, Batı Sahili’ndeki gerilimin ve askeri saldırganlığın yoğunlaşmasının işgalci koalisyonunun yenilgisinin göstergesi olduğunu ve asla başarıya ulaşamayacaklarını söyledi.

Ensarullah Sözcüsü, Yemen halkına, ordu ve halk komitelerine olan güvenini vurgulayarak, bugün Yemen milletinin saldırılara karşı direnişinin meyvesi topladığını, düşmanın savaşta tamamen yenildiğini ve Yemen halkının zafere doğru kararlı adımlar attığını söyledi.

Abdusselam, ellerini ülkelerinin özgürlüğünü ve bağımsızlığını koruyan adil ve şerefli bir barışa uzattıklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.