ABD terör ordusunun askeri teçhizatını taşıyan yeni bir konvoy Suriye’ye girdi

  • 09 Kasım 2021
  • 1.084 kez görüntülendi.
ABD terör ordusunun askeri teçhizatını taşıyan yeni bir konvoy Suriye’ye girdi

Medya kaynakları, Suriye’nin Haseke eyaletine ABD terör ordusunun askeri teçhizatını taşıyan yeni bir konvoyun geldiÄŸini bildirdi.

Telegram kanalı “El-Alem El-Harbi”ye göre; Hafif silah, mühimmat ve havan taşıyan 30 tırdan oluÅŸan ABD askeri konvoyu, Pazartesi günü Suriye-Irak sınırındaki yasadışı el-Welid sınırını geçerek kuzeydoÄŸudaki Haseke vilayetine giriÅŸ yaptı.

Habere göre, askeri teçhizatın bir kısmı Haseke’nin kuzeyindeki “Tel Bider” üssüne, bir kısmı da ilin güneyindeki “El-Åžedadi” üssüne nakledildi.

Suriyeli kaynaklara göre, tırlara ABD helikopterlerinin yanı sıra Washington destekli Suriye Demokratik Güçlerine ait devriyeler de  eşlik etti.

ABD ordusu geçen hafta da, kuzey Irak’tan silah, askeri teçhizat ve lojistik taşıyan 40 kamyonluk bir konvoyu Suriye’ye intikal ettirdi.

ABD ve müttefiklerinin terör örgütleriyle mücadele bahanesiyle Suriye’de askeri varlığı bulunuyor.Suriyeli yetkililer defalarca ABD ve müttefiklerinin Suriye’deki eylemlerinin “iÅŸgal” olduÄŸunu vurguluyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.