ABD’de kar fırtınasında can kaybı 65’e çıktı

  • 29 Aralık 2022
  • 129 kez görüntülendi.
ABD’de kar fırtınasında can kaybı 65’e çıktı

ABD’de etkisini sürdüren şiddetli kar fırtınası nedeniyle can kaybı 65’e çıktı.

ABD’nin büyük bir kesiminde etkili olarak hayatı durma noktasına getiren kar fırtınası devam ediyor. ABD medyasında yer alan haberlere göre soğuk hava dalgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 65’e yükseldi. Ölümlerin 34’ü New York eyaletinde kaydedildi. New York’a bağlı Buffalo kentinin Belediye Başkanı Byron Brown, etkili olan fırtınanın “kentte 50 yıldan fazla süredir görülen her şeyden daha kötü” olduğunu ifade etti.

Erie County yetkilisi Mark Poloncarz ise Salı gününden itibaren araç kullanma yasağının yürürlükte olduğunu, çok sayıda kişinin yasağı ihlal etmesi nedeniyle Ulusal Muhafızların görevlendirildiğini hatırlattı. Poloncarz, “Ekipler, kapalı olan yolları açmak için çalışıyor. İnsanlar araba kullanma yasağını görmezden geliyor. Bu noktada ne diyeceğimi bilmiyorum. Yalvarıyorum, evde kalın” ifadelerini kullandı. Buffalo polisinden Joseph Gramaglia ise kentte yaşanan yağmalama olaylarının ardından çok sayıda kişinin gözaltına alındığını belirtti.

ABD kar esareti altında

Son 40 yılın en büyük kar fırtınası ile mücadele eden ABD’de hafta sonu ülkenin büyük bir bölümünde yüz binlerce ev ve iş yerinin elektriği kesilirken, binlerce uçuş da iptal edilmişti. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), söz konusu kar fırtınasını ve soğukları “nesilde bir kez görülecek” olarak nitelendirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.