ABD’li sporcular’dan Trump’ın hakaretlerine protesto

  • 25 Eylül 2017
  • 1.008 kez görüntülendi.
ABD’li sporcular’dan Trump’ın hakaretlerine protesto

ABD Başkanı Donald Trump’ın bazı sporcuları hedef alan açıklamalarına karşı protestolar ülkedeki üç önemli spor ligine yayıldı.

Donald Trump, Cuma günü yaptığı açıklamada, Amerikan Futbol Ligi (NFL) organizatörlerinin, milli marş sırasında protestoda bulunan oyuncuları kovması gerektiğini söylemişti.

Trump Pazar günü yaptığı açıklamada ise futbol severlere NFL’i boykot çağrısı yaptı:

“Eğer NFL hayranları, oyuncular ülkeye ve bayrağı saygısızlık etmeyi bırakana kadar maçlara gitmeyi bırakırsa, değişimin hızlandığını görecekler. Ya kovun ya da uzaklaştırın!”

Bu açıklamalara aynı saatlerde İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanan NFL maçında ise daha geniş kapsamlı bir protesto düzenlendi.

Jacksonville Jaguars ile Baltimore Ravens takımları arasında Wembley’de oynanan karşılaşma öncesi, Amerikan milli marşı sırasında oyuncuların büyük kısmı diz çökerek protesto etti.

Diz çökme protestosu ünlü Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaepernick tarafından 2016 yılında ırk kökenli olayları protesto etmek amacıyla yapılmıştı.

ABD Başkanı Trump, Cuma günü Alabama’da taraftarlarına seslendiği mitingde, “Siz de futbol takımı sahiplerinin, bayrağa saygısızlık yapan oyunculara, ‘O o….. çocuğunu sahadan atın hemen… Kovuldu’ demesini duymak istemez misiniz?” şeklinde seslenmişti.

Donald Trump’ın “bu oyuncuları kovun” diyerek çağrı yaptığı NFL takımlarından Jacksonville Jaguars’ın sahibi Shahid Khan da Londra’daki karşılaşmada oyuncular ile birlikte protestoya katıldı.

Trump’ın isim vererek çağrı yaptığı NFL başkanı Roger Goodell ise yaptığı açıklamada, “ayrılık yaratan bu tarz yorumların, saygı eksikliğini gösterdiğini” ifade etti.

NFL Oyuncular Birliği ise başkanın sporculara “Çenenizi kapatın ve oynayın” diyerek haddini aştığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.