ABD’nin Batı Asya’daki savaşlarının yoğun masrafları

  • 27 Kasım 2019
  • 1.261 kez görüntülendi.
ABD’nin Batı Asya’daki savaşlarının yoğun masrafları

Amerika’nın Batı Asya’da terörizmle mücadele bahanesiyle yürüttüğü savaşların Amerika ve hedef ülkeler için yoğun masraflara yol açtığı bildiriliyor.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Amerika’nın Brown üniversitesinin savaş masrafları projeleri kapsamında yürüttüğü araştırmaların sonuçları, Amerika’nın son 20 yılda Batı Asya’da yürüttüğü savaşların yarısı sivil en az 801 bin kişinin canına ve 6.4 trilyon dolara mal olduğunu ortaya koydu.

Bu arada birçok araştırmacı, Amerika’nın dayattığı savaşlarda ölenlerin sayısı ve maliyetlerin, açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğunu kaydederek, söz konusu raporlarda İHA saldırıları, yapılan patlamalar ve ayrıca savaş etkisiyle hayatını kaybedenlere değinilmediğini bildirmektedir.

ABD’nin Brown üniversitesinin yaptığı söz konusu araştırma, Amerika savunma bakanlığı araştırmaları, Kongre araştırmalar bürosu, BM, sivil toplum kuruluşları ve saha çalışmaları verileri temelinde gerçekleştirilmiştir.

ABD ve müttefikleri 2001 yılında terörizmle mücadele bahanesiyle Afganistan’a saldırdı. Ancak söz konusu tarihten şimdiye kadar bu ülkede güvensizlik, terör eylemleri ve uyuşturucu madde üretimi doruğa ulaşmıştır.

Amerika’nın Irak’a dayattığı savaş ise 2003 yılında başlarken, bu tarihten itibaren ise Irak’ta istikrarsızlık tetiklendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.