ABD’nin İran aleyhinde karalama girişimleri devam ediyor

  • 16 Ekim 2017
  • 1.054 kez görüntülendi.
ABD’nin İran aleyhinde karalama girişimleri devam ediyor

ABD’nin BM daimi temsilcisi Nikki Haley, İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde karalama amaçlı açıklamalarının devamında, İran’ın terörizme destek verdiğini ileri sürdü.

ABD’li yetkilinin bu açıklaması, Ortadoğu’da başta IŞİD olmak üzere  çok sayıda terör örgütünün  bizzat Amerika tarafından kurulduğunun hem de Amerikalı yetkililerce itiraf edilmesinin  ardından tepkilerin geldiği bir zamana denk geliyor. Amerika’nın teröre verdiği destek başta Ortadoğu olmak üzere uluslararası  toplum tarafından bilinirken İran ise Irak ve Suriye’de terör örgütleriyle mücadelede önemli rol oynuyor.

Beyaz Saray ulusal güvenlik müşaviri Herbert Raymont McMacter de, dün yaptığı açıklamada, ABD başkanı Trump’ın İran ve nükleer anlaşma aleyhinde seviyesiz ve düşmanlığa dayalı  siyasetleri  paralelinde, İran’ın nükleer anlaşmayı çiğnediğini ileri sürdü.

Bu arada Avrupa Birliği ile  dünyanın  kahir ekseriyeti ülkeler ise İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını zira Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun raporlarının bunu doğruladığını bildirerek Amerika’ya tepki gösterdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.