ABD’nin İran aleyhinde yeni yalan propagandası

  • 15 Aralık 2017
  • 1.095 kez görüntülendi.
ABD’nin İran aleyhinde yeni yalan propagandası

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, “inkar edilemez” kanıtların, İran’ın Yemen’de ordu ve halk güçlerine füze tedarik ederek uluslararası hukuku ihlal ettiğini ortaya koyduğunu iddia etti.

Washington’da bir askeri üste füze parçalarını gösteren Haley, Yemen’de ordu ve halk komite güçleri  tarafından Suudi Arabistan’a fırlatılan füzelerin parçaları da dahil son zamanlarda ortaya çıkarılan bazı malzemeleri ‘kanıt’ olarak iddia etti.

Füze parçalarının  İran’da üretildiğini gösteren işaretler bulunduğunu iddia eden Haley, bu parçaların İran’da üretilen silahlara özgü teknik özellikler taşıdığını ileri sürdü.
Bu durumun, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarının “bariz ihlali” olduğunu savunan Haley, uluslararası toplumun, nükleer anlaşma dolayısıyla “başka bir yol aradığını” söyledi.

Haley, ABD’nin, İran’ın tavrına karşı çıkan diğer ülkeleri bir araya getireceğini belirtti. Amerikalı yetkili, bu açıklamayı Suudi rejiminin Yemen’e yönelik cinayetlerine değinmeden ve de Amerika’nın bu cinayetlerdeki desteğine temas etmeksizin açıklarken, Suudi rejimi ve müttefiklerinin mart 2015’ten bu yana düzenledikleri saldırıda bu zamana kadar en az 12 bin sivil öldü ve onbinlercesi de yaralandı.

İran, Yemen’e silah yardımı yaptığına dair ABD ve Suudi rejiminin iddialarını tekzip ederken  Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin  ülkelerini savunmalarının en tabii hakkı olduğuna da destek vermiştir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.