Zarif’ten ABD’ye füze tepkisi

  • 15 Aralık 2017
  • 1.011 kez görüntülendi.
Zarif’ten ABD’ye füze tepkisi

İran Dışişleri Bakanı Zarif, , Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley’in İran karşıtı iddialarına tepki gösterdi.

Zarif, attığı twitte, “Birleşmiş Milletler’deyken, bu şovun nasıl bir rezalete yol açtığını gördüm…” ifadesini kullandı.

ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley, ABD’deki bir askeri üste düzenlediği basın toplantısında, mesnetsiz bir açıklamada bulunarak, Husiler tarafından Riyad’a fırlatılan bir roket kalıntısını sergileyip İran’ı uluslararası yükümlülüklerini ihlal etmekle suçlamıştı.

Bu arada Zarif,  2003’de Amerika’da dönemin dışişleri bakanı Colin Powel’in Güvenlik Konseyi’nde yaptığı açıklamalara da temas ederken Powel,  o dönemde Irak’ta kullanılması yasak silahların olduğunu bildirmiş ve Amerika bu yalan belgeler üzerine Irak’a saldırmış ve daha sonra bu belgelerin sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu arada BM genel sekreter sözcüsü yardımcısı Ferhan Haq, dün gece yaptığı açıklamada, Yemen’in Arabistan’a karşı kullandığı füzelerin hiç bir şekilde İran’la ilgisinin olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.