ABD’nin İran temsilciliğine dayattığı kısıtlamalara tepki

  • 07 Kasım 2019
  • 761 kez görüntülendi.
ABD’nin İran temsilciliğine dayattığı kısıtlamalara tepki

Bağlantısızlar hareketi Amerika yönetiminden harekete üye başta İran olmak üzere bazı üye ülkelerin diplomatlarına dayattığı kısıtlamaları derhal kaldırmasını ve BM karargahı anlaşmasındaki yükümlülüklerine uymasını istedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin BM temsilcisi İshak Al-i Habib Çarşamba günü BM genel kurulunun altıncı komisyonunda, Bağlantısızlar hareketini temsilen BM karargahına ev sahipliği yapan ülke ile ilgili komisyon raporunda, Bağlantısızlar hareketi BM karargahına ve bağlı kurumlarına ev sahipliği yapan ülkelerin çok yönlülüğe bağlı kalmaları ve çok yönlü diplomasiye ve devletler arası normlara uymalarına vurgu yaptığını belirtti.

İran’ın BM temsilcisi Al-i Habib, Bağlantısızlar hareketi BM karargahına ev sahibi yapan ülkenin başına buyruk harekete üye bazı ülkelerin resmi diplomatlarına kısıtlama uygulamasından duyduğu kaygıyı beyan etmek istediğini vurguladı.

Al-i Habib, bu tür kısıtlamalar BM karargahı anlaşmaları ve uluslararası hukuka ve diplomatik ilişkileri öngören Viyana konvansiyonuna açıkça aykırı ve ihlali sayıldığını ifade etti.

İran temsilcisi ayrıca, Bağlantısızlar hareketi bu konuda BM genel kuruluna kısa ve pratik bir kararname taslağı sunmak ve böylece ev sahibi ülkeyi BM karargahı anlaşması ve diplomatik ilişkilerle ilgili Viyana konvansiyonunun uygulanmasından sorumlu tutmak istediğini kaydetti.

Amerika devleti İran milletine yönelik düşmanlığının devamında İranlı diplomatların ve yetkililerin Amerika’ya girişine ve yine New York’ta bulunan İranlı diplomatlara ve ailelerine de bu kentin dört noktası arasında kalan dar bir alanın dışına çıkmama yönünde kısıtlamalar getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.