İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa etti

  • 07 Kasım 2019
  • 1.376 kez görüntülendi.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, istifasını  Kraliçe 2. Elizabeth’e sundu.

Ülkede Kraliçe tarafından erken seçime gidilme kararı almasının ardından Johnson’un İstifa etmesi dikkat çekti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 12 Aralık’ta yapılacak erken seçimler için Muhafazakar Parti’nin kampanyasını resmen başlattı. Johnson, muhalefeti Brexit’i engellemekle suçladı.

Buckingham Sarayı’na giderek Kraliçe Elizabeth’e erken seçim kampanyasının resmen başlamasıyla ilgili bildirimde bulunan Johson, daha sonra Başbakanlık konutu önünde yaptığı açıklamada, “Erken seçim istemiyorum, kimse Aralık’ta bir seçim yapılmasını pek istemiyor ama başka seçeneğimiz olmayan bir noktaya geldik” diye konuştu.

Johnson, milletvekillerinin “Brexit’i hayata geçirmeyi ve referandumun sonucunu kabullenmeyi sürekli reddettiğini” söyledi.

Sol kanattaki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’a ağır eleştiriler yönelten Johnson, Corbyn’in, eski bir Rus casusuyla kızının Salisbury kentinde sinir gazı saldırısına uğramasından sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den yana tavır takındığını iddia etti.

İngiltere Muhafazakâr Parti’nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçilen Johnson  2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron’un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.