Abdullahiyan: Rüknabadi hayattadır

  • 12 Kasım 2015
  • 928 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Rüknabadi hayattadır

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan, İran’ın Eski Beyrut Büyükelçisi Rüknabadi’nin hayatta olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı’nın Arap ve Afirka Bölgelerinden Sorumlu Yardımcısı, Lübnan el-Mayadin televizyonuna yaptığı açıklamada, Mina’daki  faciada halen bir grup İranlı hacının kayıp bulunduğunu ve Suudi Rejiminin bunların akıbeti hakkında herhangi makul bir açıklama yapmadığını belirterek, görgü tanıklarının Mina faciasının meydana geldiği gün İran’ın eski Lübnan Büyükelçisi Gazanfer Rüknabadi’nin ambulansa götürülürken gördüğünü ifade etti.

Abdullahiyan, Suudi Rejimi yetkililerinden Rüknabadi’yi diri olarak İran’a teslim etmesini ve kayıp olduğu açıklanan diğer İranlı hacıların durumunun da bir an önce belirlenmesini istedi.

Mina faciası kurbanlarının sayısı konusunda Suudi Rejimi’nin yalan söylediğini belirten İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan’ın Mina faciasına ilişkin tutumunun sorumsuzca olduğunu ve bu ülkenin konuyla yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.