Şemhani: Suudiler İran aleyhinde şirretliklerden el çekmeli

  • 12 Kasım 2015
  • 783 kez görüntülendi.
Şemhani: Suudiler İran aleyhinde şirretliklerden el çekmeli

İran milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Şemhani, “Eğer Suudiler, İran ve Suudi Arabistan arasında sorunların çözümünü istiyorlarsa İran aleyhindeki şirretlikten el çekmeliler” dedi.

İRİB’in haberine göre, El’Alem haber kanalına demeç veren Şemhani, İran ve Suudi Arabistan ilişkileri ve iki ülke arasında mevcut sorunların çözümünün geleceği konusuna temasla; Suudi Arabistan’ın İran toprakları çevresinde istenmeyen girişimlerde bulunduğunu belirterek; ”İran’ın güneybatısında yer alan Dezful kentinde bir terör grubu kentte dini bir merasime ateş açmış ve söz konusu saldırıda iki kişi şehit olmuştu. Daha sonra bu teröristlerin Suudi güvenlik servisinden maaş aldıkları anlaşıldı” dedi.

Şemhani, Suudi Arabistan’ın nerede olursa olsun sebepsiz yere İran’ karşı bir tutum sergilediğini ve bu tür girişimde bulunduğunu hatırlatarak; “Halbuki bütün bunlara gerek yok; Eğer Suudi dostlar kendi geçmiş amellerine iyi baksalar ve mevcut tutumlarını değiştirseler, o zaman otomatik olarak sorun İran tarafından da halledilecek düzeydedir” dedi.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Şemhani, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın geleceğiyle ilgili İran’ın, Suriye halkının alacağı her türlü karara destek vereceğini söyledi.

Suriye’de diğer tarafların askeri müdahalesi halinde İran’ın Suriye’ye asker gönderip göndermeyeceğine dair soruyu da cevaplayan Şemhani, “Suriye’de askeri gücün yeterince olmaması gündemde değil, İran da, Suriye’ye askeri gönderme niyetinde değil” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.