Abdullahiyan: Viyana görüşmeleri doğru yolda

  • 07 Ocak 2022
  • 204 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Viyana görüşmeleri doğru yolda

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Viyana nükleer müzakerelerinde İran’ın ambargoların geri getirmesini önleyen garantiler istediğini bildirdi.

El’Cezire kanalına açıklamada bulunan Emir Abdullahiyan, Viyana müzakerelerinin 8. turunun müzakereleri doğru mecraya koyduğunu belirterek, batılı ülkelerin ciddi iradesi olması durumunda iyi bir anlaşmaya varmanın mümkün olduğunu söyledi.

‘’Biz Trump tarafından İran’a uygulanan tüm ambargoların özellikle nükleer anlaşma kapsamına aykırı ambargoların kaldırılmasını istiyoruz.’’ diyen Abdullahiyan, ‘’Biz ayrıca yeni ambargoların uygulanması ve ortadan kalkacak ambargoları geri getirecek uygulamalara karşı garantiler istiyoruz.‘’ dedi.

Emir Abdullahiyan, İran petrol ihracatı ve onların gelirlerine ulaşmanın bu garantilerden olduğunu ifade ederek, müzakerelerin kolaylaştırılması için ABD ile gayrı resmi mesajlaşmaların olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, Siyonist rejimin İran aleyhindeki tehditleri ile ilgili, bunların yeni şeyler olmadığını ve bu rejimin bu tehditleri gerçekleştirecek durumda olmadığını söyledi.

İran, Arabistan müzakerelerine de değinen Emir Abdullahiyan, görüşmelerin olumlu ve yapıcı olduğunu ve İran’ın ilişkilerin kurulması için her zaman hazır olduğunu söyledi.

İran’ın, Türkiye-Mısır ve Arabistan arasında bölgedeki sorunların çözümü için geniş görüşmelerin önemine inandığını ifade eden Emir Abdullahiyan, Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştiren ülkelerin stratejik hata yaptıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.