Bakıri Keni: Güney Kore İran Malvarlığını Serbest Bırakmakla Mükelleftir

  • 07 Ocak 2022
  • 304 kez görüntülendi.
Bakıri Keni: Güney Kore İran Malvarlığını Serbest Bırakmakla Mükelleftir

İran dışişleri bakan yardımcısı, “Güney Kore, İran mal varlıklarını serbest bırakmakla mükellef” dedi.

İRNA Haber Ajansı’nın verdiği habere göre “Ali Bakıri Keni” Perşembe günü Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choi Jang Kan ile Viyana’da yaptığı görüşmede şunları vurguladı: “Güney Kore hükümeti İran’a ait bloke ettiği parayı serbest bırakmakla yükümlüdür ve ABD’nin tek taraflı yaptırımları nedeniyle ödeme yapılmamasını öne sürerek İran’ın borçlarını ödemeyi erteleyemez. ”

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, “Güney Kore’nin İran’a olan borçlarını ödemeyi yasadışı ve haksız bir şekilde reddetmesi, iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihinde karanlık bir nokta olacak ve Seul, İran’ın kaynaklarını serbest bırakmak için mümkün olan en kısa sürede harekete geçmeli” dedi.

Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı ise  Seul-Tahran ilişkilerinin önemine değinerek,  Güney Kore’nin bloke ettiği paraya da değinerek, “İran’a olan borcumuzu ödemeye çalışıyoruz” dedi.
Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı, Kore tarafının talebi üzerine ve İran İslam Cumhuriyeti’nin Viyana’daki baş müzakereci ile görüşmesi Viyana görüşmeleri sırasında gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.