Abdulmelik el-Husi: ABD 11 Eylül’ü İslam’a saldırmak için bahane olarak kullandı

  • 04 Haziran 2021
  • 2.543 kez görüntülendi.
Abdulmelik el-Husi: ABD 11 Eylül’ü İslam’a saldırmak için bahane olarak kullandı

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Genel Sekreteri, 11 Eylül olaylarından sonra ABD’nin benzeri görülmemiş bir şekilde İslam ümmetini hedef aldığını ve çıkarlarına hizmet eden rejimlerden memnun olmadığını vurguladı.

Abdulmelik el’Husi, dün istikbara karşı kıyamın, haykırışın yıldönümünde, 11 Eylül sonrası ABD girişimlerine paralel olarak Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını, ABD ve terör rejimi İsrail’in faaliyetlerinin İslam ümmetinin kültürel kimliğini yok etmeyi amaçladığını söyledi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Genel Sekreteri, terörle mücadele başlığının kültürel, entelektüel, medya, siyasi ve ekonomik düzeyde ve her alanda müdahale etmek için bir bahane olduğunu belirtti.

El-Husi, iç ortamı güçlendirmek ve ABD egemenliğine her türlü teslimiyeti reddetmek için halkı harekete geçirmenin gerekli olduğunu, Amerikan ve İsrail düşmanlarının yanında yer almaktan ve onun için paralı asker olmaktan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Genel Sekreteri,bütün herkesin İran ve Suriye gibi Filistin ve Lübnan direnişine büyük destek vermeleri gerektiğini bildirdi. Bilindiği gibi Suudi Arabistan ve BAE rejimleri, çok açık bir şekilde, Arap ve İslam ümmetini ABD ve İsrail’e teslimiyete ve işbirliğine, uşaklığa, direniş eksenine düşman olmaya yönlendirmeye çalışıyorlar.

El-Husi, “Suudi saldırganlar bize herhangi bir taviz vermediler ve bizim istediğimiz saldırganlığı durdurmak ve kuşatmayı sona erdirmektir ve barış, saldırganlığı durdurarak ve kuşatma ve işgali sona erdirerek elde edilecektir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.