Ali Laricani: İran Bölgede Sulta Peşinde Değil

  • 14 Haziran 2015
  • 856 kez görüntülendi.
Ali Laricani: İran Bölgede Sulta Peşinde Değil

Ä°slami Ä°ran  Meclis BaÅŸkanı Ali Laricani, Ä°ran’ın bölgede diÄŸer ülkeler üzerinde sulta peÅŸinde olmadığını söyledi.

Mehr haber ajansına göre, Laricani,  Tahran’da  yaptığı açıklamada, Ä°ran’ın  bölgede diÄŸer ülkeler üzerinde sulta peÅŸinde olmaya çalıştığı yönünde  iddiaların ve  yanlış düşüncelerin kabul edilemez olduÄŸunu belirterek,  Ä°ran’ın bölgenin barış ve istikrarı peÅŸinde olduÄŸunu ve bundan dolayı bölge ülkelerine bu doÄŸrultuda  yardım ettiÄŸini söyledi.

Laricani, Ä°ran’ın  deÄŸerli medeniyetinin geçmiÅŸine temasla, Ä°ran milletinin her zaman dünyanın geleceÄŸinde etkili olmaya ilgi gösterdiÄŸini ve bu durumun Ä°ran’ın tarihinden kaynaklandığını belirterek, bu durumun gerçekte Ä°ran’ın  dünya Müslümanları konusunda sorumluluk  üstlenmesine neden olduÄŸunu söyledi.

Ä°ran meclis baÅŸkanı, Ä°ran’ın uyanık bir liderlik ile güce sahip olmasının bütün müslümanların salahına olduÄŸunu  belirterek, Ä°ran toplumunun yönlendirilmesinde  Ä°slam inkılabı rehberinin rolünün eÅŸsiz olduÄŸunu söyledi.

Laricani açıklamasında ayrıca tekfirci grupların siyasal Ä°slam  doÄŸrultusunda oldukları yönündeki iddialarına da temasla, onların aslında Ä°slam’ın gerçekleriyle  hiçbir irtibatlarının olmadığını ve aksine çok yanlış bir ÅŸekilde gerici ve saldırgan bir Ä°slam görüntüsü gibi yanlış bir siyaset ve uygulama içinde olduklarını ve bunu yaydıklarını ve bu arada onların bundan dolayı   kendileri dışındaki bütün müslümanları kafir gördüklerini ve bunun için de kendi dışındaki müslümanların hepsi öldürülmelidir’  mantığıyla hareket ettiklerini söyledi.

Laricani, batılı ülkelerinin IŞİD’le mücadelelerine de temasla, gerçekte batılı ülkelerin IŞİD’in ortadan kalkmasını istemediklerini aksine onu yönetmek istediklerinin görüldüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.