Amerika, İran’daki kargaşalara finans desteği verdi

  • 31 Ocak 2018
  • 898 kez görüntülendi.
Amerika, İran’daki kargaşalara finans desteği verdi

Amerika’da bir internet sitesi yayınladığı bir röportajda Amerikan dışişleri bakanlığının İran’daki son kargaşa olayları sırasında bir milyon doları aşkın masrafta bulunduğunu bildirdi.

Minesota eyaletinde yayın yapan Minte Pres internet sitesi, Amerikan dışişleri bakanlığından elde edilen bir belge uyarınca sadece İran’daki son iç kargaşalar esnasında ABD dışişleri bakanlığının İran yönetim karşıtlarına bir milyon doları aşkın para yardımında bulunduğunu bildirdi.

Bu haberde ABD yönetimi, hükümete bağlı medya kuruluşları özellikle de Amerika’nın sesi ve Ferda radyoları aracılığı ile İran’daki son olayları etkilemek amacıyla yalan yanlış haberler yaydığını ve İran’ın iç karışıklıklarını daha da körüklemeye çalıştığı belirtilmiştir.

Amerikan Kongresi Araştırma Hizmetleri tarafından yayınlanan ABD yönetimine ait diğer bazı belgelerde de Trump iktidarının İran’a karşı yıkıcı girişimlerde bulunduğunu gösteriyor.

Trump ve ABD’li yetkililerden bir çoğu İran’da yaşanan son kargaşa olaylarında açıkça yönetim karşıtlarına destek vermişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.