Amerika Suriye’yi askeri saldırı ile tehdit etti

  • 02 Şubat 2018
  • 1.101 kez görüntülendi.
Amerika Suriye’yi askeri saldırı ile tehdit etti

Amerikalı bir yetkili dün Suriye’yi kimyasal silah kullanmakla suçlarken, Washington’un Suriye’ye “askeri saldırı hakkının saklı olduğunu” söyledi.

AP’nin bildirdiğine göre adının açıklanmasını istemeyen söz konusu yetkili Suriye ordusunun, Amerika’nın Şairat üssüne saldırı ardından şimdiye kadar bir kaç kez kısıtlı çerçevede kimyasal silah kullandığını iddia etti.

Suriye ordusu 2014 yılında Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı (The Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) tarafından  kimyasal silahlardan temizlenmesine rağmen Amerika tarafından kimyasal silah kullanmakla suçlanıyor.

Bir çok uzman Suriye hükümetinin Amerika tarafından kimyasl silah kullanmakla suçlanmasının, Suriye ordusunun teröristlere karşı son zaferlerine karşı kamuoyunu saptırmak ve gerçekleri ters gösterme çabaları olarak değerlendiriyorlar.

Amerika Han Şeyhun olayını bahane ederek, 7 Nisan 2017 tarihinde Homs eyaletinde Şairat hava üssünü 59 Kruz füzesi ile hedef almıştı. Şairat Hava üssü Şam hükümetinn IŞİD ve Nusra cephesi teröristlerine karşı savaşın üssü sayılıyordu. Han Şeyhun’a yapılan kuşkulu saldırıda en az 100 kişi ölürken 400 kişi de yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.