Cumhurbaşkanı Ruhani: İran halkı “kabiliyetli” ve “güçlüdür”

  • 02 Şubat 2018
  • 958 kez görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Ruhani: İran halkı “kabiliyetli” ve “güçlüdür”

İran İslam cumhuriyeti cumhurbaşkanı ülkenin güneyinde Kerman eyaletinin Sircan ilçesinde bazı maden ve sanayi projelerin hizmete açılması töreninde İran halkının kabiliyetli ve güçlü olduğuna işaretle, “İranlıların her işi becerebileceklerini” belitti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Hasan Ruhani İran’ın geçmişte Avrupa’ya sade petrol ihraç ettiğini fakat günümüzde buğday ve çelik de ihraç ettiğini söyledi.

Günümüzde İran’ın baştan başa umut olduğuna değinen Ruhani, İran İslam cumhuriyetinin döviz ve altın rezervleri bakımından dünyada 155 ülkeden daha iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı İran’ın kredi konumunun yükseldiğini, ülkenin ilerleme ve gelişme yolunda olduğunu belirtti.

İran halkının kutsal savunma döneminde 8 yıllık direnişine de değinen cumhurbaşkanı, İslam inkılabı ve kutsal savunmanın bölge ve dünyanın hayret verici olaylarından olduğunu söyledi.

İran’da var olan güvenliğe de değinen Ruhani, güvenliğin Allah’ın İran halkına verdiği büyük bir nimet olduğunu da söyledi.

Ruhani Kerman kentine bağlı Sircan ilçesindde Gol Gohar Endüstriyel Maden Şirketinde, yıllık 2 milyon ton konsantre demir cevheri 7. üretim hattını hizmete açtı. Söz konusu proje için 700 milyar Riyal yatırım yapılırken, 49 milyon Euro masraf yapıldı.

Ruhani Gol Gohar Endüstriyel Maden Şirketinde açılış töreni ardından katıldığı video konferans aracılığı ile Kerman eyaletinde diğer bazı kalkınma projelerini eş zamanlı hizmete açtı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.