Amerika, Yemen’in Kızıldeniz’de ki Hakimiyetine Karşılık Uluslararası Koalisyon Kurulduğunu Açıkladı

  • 19 Aralık 2023
  • 43 kez görüntülendi.
Amerika, Yemen’in Kızıldeniz’de ki Hakimiyetine Karşılık Uluslararası Koalisyon Kurulduğunu Açıkladı

 ABD Savunma Bakanı bu sabah, Yemen ordusunun Kızıldeniz’deki Siyonist gemilere yönelik operasyonlarına karşı koymak için 10 ülkeden oluşan bir koalisyon kurulduğunu duyurdu.

 ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin şu açıklamalarda bulundu: ‘Yemen ordusunun Kızıldeniz’deki operasyonlarına karşı çok uluslu bir koalisyon kuruldu.

Bu koalisyonda Amerika’nın yanı sıra İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Norveç, Hollanda, Kanada, Bahreyn ve Seyşeller de yer alıyor.

Bu koalisyona katılan ülkeler Kızıldeniz’in güneyi ve Aden Körfezi’nde ortak devriye görevi yürütüyor.’

Lloyd Austin açıklamalarının devamında şu iddialarda bulundu: ‘Husilerin Kızıldeniz’de son dönemde artan saldırıları ticaretin serbest akışını tehdit ediyor, uluslararası hukuku ihlal ediyor ve buna karşı toplu bir eylem gerektiriyor.

Yemen ordusunun Siyonist rejime bağlı gemilere yönelik operasyonu uluslararası bir sorundur ve toplu bir eylem gerektirir.’

ABD Savunma Bakanı, yeni koalisyonun amacının seyrüsefer özgürlüğünü garanti altına almak ve bölgenin güvenliğini artırmak olduğunu iddia etti.

Siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik kapsamlı saldırılarının ardından Yemen ordusu, Filistin halkını desteklemek amacıyla işgal altındaki topraklara giden çok sayıda İsrail gemisini hedef aldı.

Son haftalarda İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarının artmasına paralel olarak Yemen ordusu da Kızıldeniz’deki Babülmendep Boğazı’ndan geçmek isteyen İsrail gemilerinin sahasını daralttı.

Yemen ordusu daha önce de işgal altındaki Filistin topraklarını ve özellikle Eilat limanını insansız hava araçları ve füzelerle hedef aldı.

Arap Yarımadası’nın güneybatı ucundaki Yemen ile Afrika kıtası arasından geçen bu boğaz üzerinden dünya uluslararası ticaretinin yüzde 40’ı gerçekleştiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.