Amerika’dan Haşdüş’Şabi ile Peşmerge’yi çatıştırma komplosu

  • 22 Eylül 2017
  • 1.162 kez görüntülendi.
Amerika’dan Haşdüş’Şabi ile Peşmerge’yi çatıştırma komplosu

Irak’da Asaib ehl el’Hak hareketi başkanı Adnan Feyhan, Amerika’nın Irak’ın kuzeyindeki referandum bahanesiyle, Haşdüş’şabi’yi zayıflatmak için bu güçlerin Peşmerge ile çatışmasını sağlama gibi bir komplo peşinde olduğunu bildirdi.

Fars haber ajansına göre, Adnan Feyhan, Amerika’nın iki taraf arasında çatışma çıkartarak Irak gönüllü güçleri Haşdüş’şabi’yi tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi.

Adnan Feyhan, Irak kürt yerel yönetimi başkanı Mesut Barzani’nin Kürt bölgesinin Irak’tan ayrılmasıyla ilgili referandum düzenlenmesindeki ısrarının ardında terör rejimi İsrail’in desteğinin de olduğunu belirterek, ‘Barzani siyonist rejimin yeni bir ülkeye uluslararası garanti verdireceğini  sanıyor’ dedi.

Adnan Feyhan, referandum konusunda Amerika’dan resmi ve net bir tutum sergilenmediğini belirterek, ‘Hatta Trump bile bu konuda zayıf bir tutum sergiledi’ dedi.

Bu arada Irak’ın parçalanmasına neden olan sözkonusu referanduma karşı tepkiler gelmeye devam ederken, Irak hükümeti sert uyarılarını sürdürüyor öte yandan Türkiye ise Irak sınırına  çok fazla miktarda askeri sevkiyat gönderdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.