NATO’dan nükleer anlaşmanın yürürlüğüne vurgu

  • 22 Eylül 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
NATO’dan nükleer anlaşmanın yürürlüğüne vurgu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) nükleer anlaşmanın yürürlüğünün zaruri olduğunu söyledi.

Fars haber ajansına göre,  NATO genel sekreteri, dün Amerikan Ulusal Radyosu’na  verdiği demeçte İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmanın yürürlüğünün zaruri olduğunu  belirterek, ‘hiç bir anlaşma icra olmayacaksa iyi anlaşma olamaz’ dedi.

NATO genel sekreteri, KOEP nükleer anlaşmasının uygulanmasının devamı konusunda olumlu düşündüğünü belirterek, KOEP üyesi ülkelerin  ilk ortak komisyon oturumu geçen çarşamba  günü dışişleri bakanları düzeyinde New York’ta düzenlenmişti.

Amerikan dışişleri bakanı sözkonusu komisyon oturumu ardından yaptığı açıklamada, oturumun ve görüşmelerin olumlu geçtiğini bildirmiş ve  İran dışişleri bakanı Zarif ile nükleer anlaşma konusunda  görüşmesini de tamamen iki ayrı bakış açısı olarak nitelemişti.

Bu arada Avrupa Birliği Dış Siyaset sorumlusu fedrico Mogherini de, bütün taraflardan İran’la imzalanan nükleer anlaşmaya bağlı kalınmasını isteyerek Amerika’ya gönderme yaptı. Amerikan başkanı Trump, BM genel kurulunda yaptığı konuşmada, Obama döneminde İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmayı Amerikan tarihinin en kötü anlaşması olarak nitelemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.