Amerika’dan Hürmüz Boğazı’nda İran gemileriyle ilgili iddia

  • 07 Mart 2017
  • 1.244 kez görüntülendi.
Amerika’dan Hürmüz Boğazı’nda İran gemileriyle ilgili iddia

Amerikalı bir yetkili, İran gemilerinin Fars körfezinde Amerikan deniz güçlerine ait bir askeri kruvazörün güzergahını değiştirmesine neden olduğunu iddia etti.

Fars haber ajansının batılı medya kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı İran’a ait  askeri teknelerin geçen cumartesi günü  Hürmüz boğazında Amerikan kruvazörüne 500 metre kadar yaklaştığını ve bunun üzerine Amerikan kruvazörünün güzergahını değiştirmek zorunda kaldığını iddia etti.

Konuyla ilgili her ne kadar ayrıntılı bilgi verilmezken ama bu Amerikalı yetkililerin Hürmüz boğazı ve Fars körfezinde  İran gemilerinin  kışkırtıcı girişimde bulunduklarına dair ilk iddiası değil çünkü daha önce de Amerikalı yetkililer benzeri iddiaları gündeme getirmişlerdi.

Bu arada İran savunma bakanı tuğgeneral Hüseyin Dehkan, geçen ağustos ayında  İran sürat teknelerinin Amerikan deniz savaş gemisine yakınlaştığına dair video  görüntüsüne işaret ettiği açıklamasında, denizde ve Fars körfezinde İran güvenliğinin temin edilmesinin İran deniz güçlerine ait olduğunu ve İran teknelerinin  bölgeden geçen yabancı gemileri gözetlemesinin de  normal bir iş olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti,  daha önce defalarca yaptığı açıklamada, İran’ın deniz gücünün sırf  İran’ın güvenliğini ve barışını temin etmek ve savunmak olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.