Amerikalı senatörlerden Trump’a İran mektubu

  • 08 Şubat 2018
  • 973 kez görüntülendi.
Amerikalı senatörlerden Trump’a İran mektubu

Amerikan senatosundan 14 temsilci ABD başkanı Trump’a bir mektup yazarak, sözde füze programıyla ilgili olan İran’ın tüm ekonomik birimlerinin yaptırıma tabi tutulmasını bildirdi.

Fars haber Ajansının bildirdiğine göre senatörler Trump’a mektuplarında, İran’ın füze programı aleyhindeki son girişimlerinden dolayı takdir ve teşekkürlerini bildirerek, İran aliyhindeki yaptırım ve baskıları artırmaya hazır olduklarını bildirdiler.

Bu mektupta İran füze programının Amerika için bir tehdit teşkil ettiği iddia edilerek Washington’un bu meseleye daha fazla odaklanması istenmiştir.

Trump’ın ve Cumhuriyetçi kanadın nükleer anlaşma karşısındaki girişimlerinin yenilgiyle sonuçlanması ardından Amerika bu kez İran’ın füze programını gündeme getirerek bu programla nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini iddia etmekte.

İran ise füze programının kesinlikle nükleer anlaşma KOEP’le hiç bir alakasının olmadığını, ülkenin savunmasına yönelik çalışmalar olduğunu ve kesinlikle bu mesele hakkında görüşülmeyeceğini bildirmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.