Amerikan Temsilcileri İran Konulu Mektup Yazdı

  • 02 Mayıs 2020
  • 953 kez görüntülendi.
Amerikan Temsilcileri İran Konulu Mektup Yazdı

Amerika Temsilciler Meclisi üyelerinin yaklaşık yüzde 90’ı Trump hükümetinden İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı taktiklerin değiştirilmesini istediler.

Reuters Haber Ajansının bildirdiğine göre  Amerika Temsilciler Meclisinin 429 üyesinden 382’si partiler arasındaki görüş ayrılıkları bir kenara bırakarak  görülmemiş bir girişimde bulunup  Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo’dan  İran’a yönelik silah yaptırımının uzatılması doğrultusundaki çabalarını BMT ile uzlaşma ve koordineli hareket etme taktiğine dayalı olarak devam ettirmelerini ve Amerika ortakları ve müttefikleri ile iş birliği yapmalarını istediler.

Bu mektup  Amerika temsilciler meclisi dışişleri komitesi başkanı Elliot Angel ve üst düzey Cumhuriyetçi temsilciler meclisi üyesi Micheal Mc. Cowel inisiyatifi ile yazıldı.

Bu mektupta şöyle bir açıklamaya da yer verilmiştir:”  İran’a yönelik silah yaptırımları Ekim ayında sona erecek. Biz de bu yasakların sonlanması ile daha fazla ülkenin İran ile silah anlaşması yapmasından kaygılıyız. “

Uzmanlara göre Amerika artık İran ile yapılan BERCAM nükleer anlaşmasından çekilmiş ve bu anlaşma gereği alınan silah alımı ve satımı yasağına değişiklik getiremez ve bu anlaşmayı dayanak olarak gösteremez.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.