Küba’nın ABD Büyükelçiliğine silahlı saldırı

  • 02 Mayıs 2020
  • 7.758 kez görüntülendi.
Küba’nın ABD Büyükelçiliğine silahlı saldırı

Küba’nın ABD Büyükelçiliği önceki gece silahlı saldırıya uğradı. Binada 10 Kübalı yetkili ve diplomatın bulunduğu sırada bir araçtan ateş açılarak düzenlendiği belirtilen saldırıda yaralanan ya da ölen olmadı, binada hafif hasar meydana geldi.

Washington’daki büyükelçilik binasına saldırıyla ilgili yerel polisin bir şüpheliyi gözaltına aldığı bildirildi. Ancak saldırıya ilişkin ABD makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı, dün öğle saatleri itibariyle gözaltına alınan şüphelinin kimliğine dair Küba’ya bilgi verilmedi.

Küba Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada personelin durumunun iyi olduğu, Washington D.C.’deki büyükelçilik binasının tehditlere yanıt verecek koruma ve güvenlik sistemine sahip olduğu ve ABD’li yetkililerden yürütülen soruşturmaya dair bilgi vermelerinin beklendiği belirtildi. Küba Dışişleri Bakanlığı saldırganın motivasyonunun, kimliğinin ve olayın gerçekleşmesine yol açan diğer koşulların açıklanmasını istedi.

Sosyal medyada yer alan bir fotoğrafta bölge polisinin ve ABD gizli servisinin büyükelçilik binası önünde park halindeki bir araçta inceleme yaptıkları görüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.