Amiral Tengsiri: Amerika bölgede gerginlik çıkarma peşinde

  • 02 Mayıs 2020
  • 1.148 kez görüntülendi.
Amiral Tengsiri: Amerika bölgede gerginlik çıkarma peşinde

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Alirıza Tengsiri, Amerikalılar Batı Asya bölgesinde sürekli gerginlik ve savaş çıkarma peşinde olduklarını, Amerikalılar nereye ayak bastıysa oraya güvensizlik armağan ettiklerini belirtti.

Amerikalıların bölgeden çekilmekten başka çareleri olmadığını kaydeden Amiral Tengsiri, Amerikalılar Batı Asya’dan çekildikleri takdirde Fars körfezinde sorunlar çözümleneceğini ve güvenlik hakim olacağını vurguladı.

Son günlerde İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’na bağlı askeri botların Fars körfezinde Amerika’nın savaş gemileri ile yüzleşmelerine temas eden Amiral Tengsiri, ABD savaş gemilerin İran’ın tatbikat sahasına girdiklerini, bu yüzden onlara bu sahadan çekilmeleri emredildiğini kaydetti.

Amiral Tengsiri, İran donanması Fars körfezi ve Umman denizinde Amerikalı terörist askerlerin her türlü hareketliliğini titizlikle rasat ettiğini de sözlerine ekledi.

15 Nisan 2020 tarihinde daha önce harita üzerinde koordinatları belirlenen tatbikat bölgesinde ateş talimi yapılacağı ilan edildikten sonra İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 11 askeri hücumbot bu bölgeye sevk edildi, ancak bölgede Amerikan savaş gemilerinin varlığı fark edildi.

Amerikalı terörist askerlerin profesyonel olmayan kışkırtıcı hareketleri ve uyarıları dikkate almamalarına rağmen İranlı güçler onları bölgede uzaklaşmaya zorladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.