İran korona virüs hastalarının tedavisinde çok başarılı oldu

  • 02 Mayıs 2020
  • 1.082 kez görüntülendi.
İran korona virüs hastalarının tedavisinde çok başarılı oldu

Sağlık Bakanı Yardımcısı Kasım Canbabai, İran İslam Cumhuriyeti Avrupa ve Amerika hastanelerinin yatak kapasitesinin üçte birine sahip olmasına rağmen korona virüs hastalarının tedavisinde büyük başarı kaydettiğini açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin korona virüs salgını ile mücadelede başarı sebeplerini açıklayan Sağlık Bakanı Yardımcısı Canbabai, İran’ın korona virüs salgını ile mücadelede ortaya koyduğu sağlık sisteminin kapasitesi, bu sistemin çok gelişmiş bir sistem olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Zengin kültür İran’ın korona virüs salgını ile mücadelede önemli kazanımlarından biri olduğunu belirten Canbabai şöyle ekledi:

Yaşlı insanları salgın sırasında evde tutmak, bu zengin kültürün bir parçasıdır, nitekim İran’da 70 yaşın üzerinde insanların ölüm oranının çok düşük olmasını sağladı; oysa Amerika ve Avrupa’da korona virüs ölümleri en çok 70 yaşın üzerindeki insanların arasında yaşanıyor.

Canbabai, İran İslam Cumhuriyeti Çin’den sonra korona virüs hastalığını rapor eden ilk ülke olduğunu, oysa bazı ülkeler hastalığı tespit etmelerine rağmen rapor etmediklerini ifade etti.

Hali hazırda dünya genelinde 3 milyon 400 bin kişi bu virüsten etkilendi, en az 239 bin kişi hayatını kaybetti, 1 milyon hasta da iyileşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.