Ammar Hekim: ABD, Irak’ta üs yapamadı

  • 14 Aralık 2016
  • 1.130 kez görüntülendi.
Ammar Hekim: ABD, Irak’ta üs yapamadı

Irak Milli Koalisyon Başkanı Seyyid Ammar Hekim, ABD’nin 80 ülkede üs sahibi olduğunu fakat Irak’ta bunu beceremediklerini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre  dün tahran’da “Yabancı Stratejik Konseyi”nde bir konuşma yapan Hekim, yakın gelecekte tek parça, koordinasyon içinde bir Irak’a şahit olmayı ümit ettiğini belirti.

Irak’ın İran ve İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei tarafından desteklendiğini ifade eden Hekim, Irak’ın askeri olarak zaferler elde ettiği ve siyasi yönden başarılar elde ettiğinin halkın saldırılar ve yabancı düşmanlar karşısında durmasında dolayı olduğunu söyledi.

Irak’ta demokrasi tecrübesine değinen Hekim, Irak’ta 50’yi aşkın televizyon kanalı olduğunu, hükümeti eleştirdiklerini, seçimlere 9 bin adayın katıldığını ve seçimlerin kolaylıkla yapıldığını belirtti.

Hekim, IŞİD olmadan önce Irak halkı önünde duranların net olarak belli olmadıklarını ve onların kendilerini direniş güçleri olarak tanıttıklarını fakat günümüzde IŞİD’in tüm terörist gurupları belirleyen gurup haline geldiğini söyledi.

Hekim,’’Tüm Iraklılar, Irak vatandaşı ve eşittirler, ister Sünni, ister Şii, iste Kürt, Hristiyan veya Müslüman olsun, önemli olan Irak vatandaşlığıdır ve bu stratejiyi komşu ülkeler tarafından da uygulanmasını istiyoruz’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.