Halep’in kurtarılması, Suriye ordusu ve direniş ekseni için çok büyük bir zaferdir

  • 14 Aralık 2016
  • 1.099 kez görüntülendi.
Halep’in kurtarılması, Suriye ordusu ve direniş ekseni için çok büyük bir zaferdir

İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri, Suriye’nin ikinci büyük şehri Halep’in teröristlerden geri alınmasının, terörizm ve onların destekçileri karşısında Suriye halkının kazandığı çok önemli bir zafer olduğsunu bildirdi.

İRİB haber ajansına konuşan İran İslam Cumhuriyeti Mili Güvenlik Genel Sekreteri Ali Şemhani, Halep’in teröristlerden kurtarılmasını tebrik ederek, ‘’Suriye hükümetinin Halep’te uyguladığı yöntem insani zayiatın önüne geçmek ve şehrin daha az tahrip edilmesi yönünde başarılı bir yöntemdi ve diğer bölgelerdeki çatışmaların yönetiminde de örnek olarak kullanılabilir’’ dedi.

Suriye milletinin bağlı terörizm ve bölgesel destekçilerinin karşısında kahramanca direnişinin bir kez daha mazlumların müstekbirler karşısındaki ilahi vaadin gerçekleşmesi olduğunu ifade eden Şemhani, ‘’Suriye ordusu son 6 yıldaki tüm eksiklere rağmen Suriye’nin şeref ve bayrağını savunmuşlardır. Askeri zaferler Suriye hükümeti ve silahlı muhalif guruplar arasındaki siyasi diyalogun yerine geçemez’’ dedi.

Şemhani, tekfirci terörizmin oluşmasının sulta düzeninin İslam ülkelerinin sınırlarını kana bulamak ve mali, insani kaynakları ve altyapılarını yok etmek için bir komplosu olduğunu belirterek, ‘’Batı Asya’daki krizin tek nedeni çocuk katili Siyonist rejimdir ve bu rejim tekfirci teröristler sayesinde görülmemiş bir güvenliğe kavuşmuştur’’ dedi.

İran Stratejik araştırmalar merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti de Halep’in kurtarılmasını, Suriye ordusu ve müttefikleri için çok büyük bir zafer niteleyerek, Suriyei halkının teröristler ve onların destekçileri karşısında 5 yıldır sürdürdüğü direnişin artık meyvesini vermeye başladığını ve yabancılara uşaklık yapan gerici bölge yönetimlerinin bu durumdan gereken ders ve ibreti almaları gerektiğini bildirdi.

İran nizamının maslahatını teşhis kurulu sekreteri Muhsin Rızai de Halep’ın teröristler ve tekfirilerden kurtarılmasının, Rakka’nın da kurtarılması ve bütün teröristlerin kökünün Suriye’den tamamen kazınması anahtarı olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.