Arabistan’da insan hakları ihlali protesto edildi

  • 25 Mart 2020
  • 537 kez görüntülendi.
Arabistan’da insan hakları ihlali protesto edildi

Arabistan’da G-20 çerçevesinde yapılması kararlaştırılan toplantılara 220’den fazla kurum ve kuruluş ile onlarca sivil toplum örgütü bu ülkede insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek katılmayacaklarını bildirdiler.

Uluslararası Af Örgütü de,  dün yaptığı açıklamada, sözkonusu kurum ve örgütlerin Arabistan’da düzenlenecek etkinliklere katılmayacaklarını kendilerine bildirdiğini duyurdu.

Suudi rejimi, dünyada yaygın olan korona virüs ile mücadele çerçevesinde  dünyanın önemli iktisadi güçlerinin yer aldığı G-20 grubunun liderlerini ve ilgili kurumları Arabistan’da etkinliğe katılmaya  çalışıyordu.

Suudi rejiminin ev sahipliğini yapacağı sözkonusu etkiliğin daha şimdiden ağır yenilgi aldığı anlaşılıyor.

Daha önce de G-20 grubu ülkelerin tarım bakanlarının oturumunun 17-19 mart tarihlerinde Arabistan’da yapılması kararlaştırılmış ama korona virüsten dolayı iptal edilmişti.

(Daha önce Suudi Arabistan’ın G20 başkanlığı döneminde 100’den fazla toplantı ve konferansa ev sahipliği yapacağını dile getiren Prens Faysal, G20’nin iş dünyası ayağı B20, Kadın Grubu W20, Gençlik Grubu Y20, İşçi Grubu L20, Düşünce Grubu T20, Bilim Grubu S20 ve Sivil Toplum Grubu C20 gibi alt birimlerin toplantılarının düzenleneceği bilgisini vermişti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.