Trump Boeing firmasını kurtarma telaşında

  • 25 Mart 2020
  • 1.417 kez görüntülendi.
Trump Boeing firmasını kurtarma telaşında

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüs salgını ve ciddi mali sıkıntıları yüzünden iflas eşiğine gelen Boeing firmasının kapanmasına müsaade etmeyeceğini açıkladı.

Çarşamba günü Fox News kanalına konuşan ABD Başkanı Trump, Boeing firması, yaşadığı sıkıntılara ve iflas ve kapanma eşiğine gelmesine rağmen kurtarılması gerektiğini belirtti.

Trump firmaya içinde bulunduğu şartlardan çıkabilmesi için yardım etmek gerektiğini vurguladı.

Korona virüs salgını ve 737 Max tipi yolcu uçaklarında karşılaştığı sorun yüzünden Boeing firmasını ciddi mali sıkıntılar ve piyasasını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirdi.

CNN kanalı firmanın en az 7 milyar 180 milyon dolar zarara uğradığını belirterek, uçak sanayiinin dev firmasının geleceği belirsiz olduğunu belirtti.

ABD medyası da Boeing firmasının Seattle kentindeki fabrikasının çalışanları arasında korona virüs vakaları tespit edildiğini duyurdu.

Boeing 737 Max tipi yolcu uçakları Mart 2019’da iki ölümcül kazada 346 kişinin ölümüne yol açmasının ardından seferden men edilmeleri üzerine firma iflas eşiğine gelmişti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Boeing firmasını kurtarma telaşı, Amerika’da son 24 saatte 8666 yeni korona virüs vakası tespit edildiği ve toplam vaka sayısı 54 bin 867’ye ulaştığı bir sırada gündeme geliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.