Avrupa CIA’nın işkencelerine ortak olmuş!

  • 22 Aralık 2014
  • 1.021 kez görüntülendi.
Avrupa CIA’nın işkencelerine ortak olmuş!

Avrupa Birliği ülkelerinin Amerikan istihbarat teşkilatı CIA ile işkenceler konusunda  işbirliği yaptığı ortaya çıktı. Habere göre, Avrupa Birliği temsilcileri dün yaptıkları açıklamada, Avrupa ülkelerinin CIA’nin gizli işkence merkezleri ve cezaevleri konusunda  Amerika ile işbirliği yaptıklarını bildirdiler.

AB’nin bazı yetkilileri, insan haklarından dem vuran  Avrupa ülkelerinin birçoğunun işkence konusunda Amerika’yla işbirliği yapmalarının kabul edilemez olduğunu bildirerek sert tepki gösterdiler.

Avrupa Parlamentosu’nda, 4 gün önce (AP) ABD Senatosu’nun Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) işkencelerini içeren raporu tartışılmıştı.

AP Genel Kurulunda düzenlenen oturumda parlamenterler, terörizmle mücadele ederken temel değerlerin çiğnenmesinin “kabul edilemez” olduğunu vurgulamışlardı.

İtalyan parlamenter ve Avrupa Konseyi İtalya Dönem Başkanlığı temsilcisi Benedetto Della Vedova, terörle mücadelede ABD’nin Avrupa Birliğinin (AB) önemli bir ortağı olduğunu belirterek, “AB, işkencenin ve gayri insani muamelelerin yasaklanmasını taahhüt etmiştir. ABD Başkanı Barack Obama da göreve gelir gelmez işkenceyi yasaklamıştır” dedi.

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’nin, CIA’nın 11 Eylül saldırıları sonrası terör şüphelilerine uyguladığı işkence içeren gözaltı ve sorgulama tekniklerine dair açıkladığı raporunda, CIA’nın uluslararası yasalara uymaksızın yakaladığı esirlere zarar verme ve acı çektirme taktikleri uyguladığı vurgulanmıştı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.