Avrupa’da aşırı soğuklar nedeniyle 40 kişi hayatını kaybetti

  • 01 Mart 2018
  • 1.199 kez görüntülendi.
Avrupa’da aşırı soğuklar nedeniyle 40 kişi hayatını kaybetti

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası geçen cumadan bu yana Avrupa çapında çoğu evsizler olmak üzere 40 kişinin ölümüne neden oldu.

Salıyı çarşambaya bağlayan gecede, Hırvatistan ve Bosna dağlarında sıcaklık -21 dereceye düştü. Kışın en soğuk günlerini geçiren Fransa’da metroların nemli iç duvarları soğuktan donarken, soğuklardan en çok evsizler etkileniyor.

Perşembe günü gelmesi beklenen Emma kasırgasını bekleyen İrlanda’da ise vatandaşlar süpermarketlere hücum ederek yiyecek stokluyor. Kasırganın 1982’den bu yana ülkedeki en şiddetli fırtına olacağı tahmin ediliyor.

İngiltere’de, Hollanda’da, Balkan ve İskandinav ülkelerinde ise yollarda biriken kar ve buz hava yollarını ve demiryollarında ulaşımı güçleştiriyor. Londra ve Dublin’deki havaalanlarında pek çok uçak iptal edilirken, İsveç’te de dört demiryolu seferlerine ara verdi. İskoçya’da çarşamba günü yapılması öngörülen üç şampiyonluk maçı ise kötü hava şartları nedeniyle ertelendi. İngiltere, İrlanda, Bosna, Kosova ve Portekiz’in kuzeyinde de pek çok okul eğitime ara verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.