Ayetullah Eraki: Direniş, bölgenin birinci gücüdür

  • 04 Kasım 2017
  • 1.118 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Direniş, bölgenin birinci gücüdür

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu (Dar’ul Takrib) genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, günümüzde Ortadoğu bölgesinde ilk sözü Amerika’nın değil aksine direniş güçlerinin söylediğini söyledi.

Resa haber ajansının bildirdiğine göre, Direniş Alimleri Birliği oturumu için Beyrut’a giden Ayetullah Eraki, sözkonusu oturumda yaptığı konuşmada ”direniş ekseni bölgede birinci güçtür” dedi.

Ayetullah Eraki, bölge ve dünyanın içinde bulunduğu hassas ve buhranlı  şartlara da değinerek; ”direniş, bölge milletlerine karşı düşmanların bütün güçleriyle açtığı bir savaşla karşı karşıyadır ve direniş asla geri adım atmayacak mücadeleye devam edecektir’ dedi.

Ayetullah Eraki, İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu’nun direnişin desteklenmesi  ve İslam alimleri ve İslam ülkeleri arasında  birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi için bütün gücüyle çalıştığını belirterek, ”bu şartlarda basının yardımlarına da ihtiyaç vardır” dedi.

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri, başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgede son gelişmelere işaretle, bunların  İran İslam Cumhuriyetinin gücünün göstergesi olduğunu belirterek, ”Filistin, İran için ana eksen konumundadır’ dedi. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.