Ayetullah Hatemi: İmam Humeyni İran İslam inkılabının kimliğidir

  • 27 Ocak 2018
  • 929 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: İmam Humeyni İran İslam inkılabının kimliğidir

Tahran cuma namazı hatibi Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, Şafakta 10 Gün eşiğinde yaptığı açıklamada, İmam Humeyni’nin (ra) isminin olmadığı bir inkılabın kimliksiz olacağını belirterek, ‘İmam Humeyni İslam inkılabının kimliğidir’ dedi.

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Hatemi, İslam inkılabının İmam Humeyni’nin gösterdiği yoluna devam edeceğini söyledi.

Ayetullah Hatemi, İslam inkılabının şimdiki rehberi Ayetullah Hamenei’yi, İmam Humeyni’nin gerçek vekili olarak niteledi ve ‘İslam inkılabı rehberi İmam Humeyni’nin yolunu sürdürmektedir’ dedi.

İslam inkılabının başta İran olmak üzere İslam dünyası için Allah’ın büyük bir nimeti olduğunu söyleyen Ayetullah Hatemi, ‘İslam inkılabı, bağımsızlığı, milletin geleceğini seçmesi için hakimiyetini, güvenliği ve milli açıdan kendine güveni hediye etmiştir’ dedi.

Tahran cuma namazı hatibi, İran halkının geçmişte olduğu gibi bu yıl da İslam inkılabı yıldönümü merasimine görkemli ve milyonluk kitleler halinde katılacağını belirterek, İranlıların, son nefese kadar inkılaba sahip çıkacaklarını söyledi.

Tahran Cuma Namazı’nda konuşan Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, düşmanın günümüz koşullarda İslam İnkılabı’na karşı komplo yapmaya çalıştığını bildirerek, “Düşmanın devirme projesini geride bıraktığı savı asla doğru değil, zira bir an bile bu düşünceyi bırakmayacak; düşmanın ilk fitnesi umutsuzluk ile kötümserlik oluşturmaktır. İkinci komplo ise Telegram ile İnstagram gibi modern kitle iletişim araçlarından kötü yönde yararlanmaktır” ifadelerinde bulundu.

Din alimlerini güçsüzleştirmeye çalışan bazı uğraşlara da temas eden Ayetullah Hatemi, “Din alimleri, İran milletinin bağımsızlığı ile azametine ait değerli sermayelerdir; son zamanlarda da gördüğünüz gibi kargaşaya katılanların Şah rejiminden daha kötü bir şekilde ilim havzalarına saldırdığına tanık olduk ki bu da onların kinci tavrını açığa çıkarıyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.