Rızai: ABD, Kürtleri Türkiye’ye karşı kışkırtmaya çalışıyor

  • 27 Ocak 2018
  • 892 kez görüntülendi.
Rızai: ABD, Kürtleri Türkiye’ye karşı kışkırtmaya çalışıyor

ABD’nin Kürtleri Türkiye’ye karşı takviye edip kışkırtmaya çalıştığını belirten Rızai, bu ülkelerin Suriye krizinden dolayı çıkar elde edemeyeceğini bildirdi.

Mehr haber Ajansı’na konuşan İran Düzeninin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, Suriye’nin kuzeyinde konuşlanan Amerikan güçlerin Türkiye ile karşı karşıya gelmesine ilişkin, “Bölgesel çatışmalar hiçbir ülkenin menfaati yönünde ilerlemeyecek, bu yüzden de herkes meşru devletlerle milletler aracılığıyla kalıcı bir barışın yerleşmesi için uğraşmalıdır” ifadelerinde bulundu.

ABD’nin Kürtleri Türkiye’ye karşı takviye edip kışkırtmaya çalıştığını belirten Rızai sözlerine şunları da ekledi: Türkiye de bu Amerikan planı bastırmaya çalışıyor, halbuki iki ülke arasındaki dostluk eski bir döneme dayanmaktadır fakat günümüzde aralarındaki kriz ile anlaşmazlık Suriye topraklarına taşınmıştır. Şüphesiz kimse bu olaylardan dolayı çıkar elde edemeyecek.

TSK, 20 Ocak 2018 tarihinde Suriye’nin Afrin kentine yönelik “Zeytin Dalı” operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon halen devam ediyor.

Suriye dışişleri bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada Türkiye ordusunun bu girişiminin kabul edilemeyeceğini ve Afrin operasyonunun Suriye’nin milli egemenlik hakkının ihlal edilmesi anlamında olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.