Ayetullah Sistani’den Türkiye halkına mesaj

  • 28 Ocak 2015
  • 1.057 kez görüntülendi.
Ayetullah Sistani’den Türkiye halkına mesaj

Ayetullah Sistani kendisiyle görüşen Türkiyeli alimler aracılığıyla birtakım mesajlar gönderdi.

Dün öğlen saatlerinde Ayetullah Sistani ile görüşen  Rahmani Onurşan, Ayetullah Sistani ile olan görüşmelerinin ardından Sistani’nin Türkiye halkına olan mesajlarını paylaştı. Ayetullah Sistani’nin Türkiye halkına selam ve dualarını ileten Onurşan olumlu bir görüşme olduğunu kaydetti.

Onurşan’ın bildirdiğine göre Ayetullah Sistani’nin mesajları şöyle :

1-  Ehli Sünnet ile iyi geçinin ve hep aklınızda bu konudaki “Ehli Sünnet sizin kardeşinizden de öteye canınız, özünüzdür” sözüm olsun. Biz hepimiz kıble ehliyiz.

2- Aleviler Ehlibeyt mektebinin bir parçasıdır, onların dışlanmasına izin vermeyin ve Alevi – Sünni kardeşliğine vesile olun. Bu yolda attığınız her adım tüm dünyadaki nimetlerden daha değerli ve önemlidir.

3- Diyanete bağlanmak konusunda çok soru geliyor. Diyanete bağlanmak ve oradan para almak asla caiz değildir. Hatta Irakta’ki alimlere devletin aylık bağlamasını kabul etmedim. Din alimleri siyasi ve devlete bağlı kurumlara bağlanmamalı ve oradan aylık almamalı.

4- Türkiye halkı kültürlü ve mütedil bir halktır, tekfirciliğe izin vermezler; fakat beklentimiz Müslümanlar arasında vahdet konusunda tarihi sorumluluklarını üstlenmeleridir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.