Bağdat konferansının ikinci turunun sonuç bildirisi

  • 21 Aralık 2022
  • 66 kez görüntülendi.
Bağdat konferansının ikinci turunun sonuç bildirisi

Bağdat 2 konferansına katılanlar, bölgenin zorluklarıyla başa çıkma çabalarının gerekliliğini vurguladılar.

BaÄŸdat konferansının ikinci turu, aralarında Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti DışiÅŸleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da bulunduÄŸu 12 ülkeden üst düzey yetkililerin katılımıyla dün sona erdi.

Irak resmi haber ajansına (WAA) göre, Bağdat 2 konferansı katılımcıları, Bağdat konferansının ilk oturumunun sonuçlarını uygulamaya yönelik çabaların sürdürülmesine ve güvenlik, istikrarın desteklenmesi için Irak ile sürdürülen işbirliğine ilişkin bir açıklamada, bölgesel anlaşmazlıkları çözmenin bir yolu olarak egemenlik, demokratik süreç ve diyalog çabaları vurgulandı.

Konferansta hazır bulunanlar, terörle mücadele de dahil olmak üzere tüm zorluklarla baÅŸa çıkmak için Irak’a desteklerini vurgulamaya devam ettiler ve aşırılıkçılığı ve terörizmin her biçimini kınadılar.

Bu açıklamanın devamında, BaÄŸdat konferansının ikinci turuna katılan taraflar, Irak’ın kapsamlı kalkınma saÄŸlama çabalarını ve onunla enerji, su, elektrik, gıda sektörleri de dahil olmak üzere birçok sektörde ekonomik entegrasyon ve iÅŸbirliÄŸi oluÅŸturma çabalarını desteklemektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.