Bahreyn 14 Şubat Koalisyonu: Alı halife rejiminin tutuklularla ilgili iddiası temelden yalandır

  • 27 Şubat 2018
  • 991 kez görüntülendi.
Bahreyn 14 Şubat Koalisyonu: Alı halife rejiminin tutuklularla ilgili iddiası temelden yalandır

Bahreyn 14 Şubat Koalisyonu Bayanlar Konseyi, mevcut belge ve deliller ortaya koyarak, Bahreyn zindanlarında kadın tutuklunun bulunmadığı yolunda rejimimin iddialarının yalan olduğunu bildirdi.

RESA haber ajansının bildirdiğine göre Bahreyn 14 Şubat Koalisyonu Bayanlar Konsey dün Pazartesi günü, Bahreyn zindanlarında kadın tutuklunun bulunmadığı yolunda rejim bayanlar yüksek konseyi genel sekreteri Hale Ansari’nin açıklamasının yalan olduğunu bildirerek, Bahreyn rejiminin BM temsilcisinin Bahreyn’e gelerek zindanlar konusunda incelemede bulunmasına engel olmasının Hale Ansari’nin iddialarının ne kadar asılsız olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Bahreyn 14 Şubat Konseyi, Bahreyn rejiminin kadınlara yönelik iğrenç cinayetleri karşısında Bahreyn’de milli bir muhalefet hareketinin var olduğunu bildirerek, namusun müdafaa edilmesinin dini bir vecibe olduğunu bildirdi.

“Bahreyn Doktor” twitter hesabı, Bahreyn’de kadın tutukluların ağır işkencelere maruz kalmanın yanı sıra bizzat kendi yakınlarının önünde cinsel tacize ve tecavüze uğradıklarını bildirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü 2018 raporunda Alı Halife rejimini despot niteleyerek, geçen yıl Bahreyn’de insan haklarının durumunun çok kötü olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.