Bahreyn Halkı Diktatörün Kölesi Olmayacak

  • 11 Şubat 2017
  • 1.568 kez görüntülendi.
Bahreyn Halkı Diktatörün Kölesi Olmayacak

Bahreyn El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı üç gencin Al-i Halife rejimi tarafından öldürülmesine değinerek; “Bahreynliler diktatörlüğe köle olmaya karşıdır. Onlar özgürlük yolunda kanlarını ve canlarını feda etmeye hazırdır” dedi.

Bahreyn El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Hüseyin Ed-Deyhi, Bahreynli üç gencin Al-i Halife rejimi tarafından idam edilmesine tepki göstererek şunları söyledi: “Bahreynli gençlerin şehadetlerinden dolayı bütün özgürlere ve Bahreyn halkına baş sağlığı diliyorum.

Henüz yasa dışı ve insanlığa aykırı bir şekilde idam edilen gençlerin kanı kurumamışken, perşembe günü sabah saatlerinde bir grup genç daha özgürlük yolunda şehit oldular.

Yaşanan bu olaylar, kalp ve vicdan sahibi kişiler için rejimin masum Bahreyn halkına karşı haksız yere uyguladığı resmi şiddet ve terörizmin boyutunu göstermektedir.

Bahreynliler diktatörlüğün kölesi olmaya karşıdır ve onlar özgürlük yolunda kanlarını ve canlarını feda etmeye hazırdır.

Bahreyn’de yaşanan olaylar adil ve meşru hakların kazanılması doğrultusunda büyük bir halk hareketidir. Rejimin işlediği bütün cinayetler ve yaptığı bütün işkenceler ve şeytanlıklar halkın bu isteklerinden kaçmak içindir.

Bahreyn halkının isteği, ülkelerinde demokrasinin, adaletin ve eşitliğin hüküm sürmesidir. Onlar zorbalığa ve zulme karşıdır ve bu yüzden evlatları öldürülmektedir.

Bahreyn’de halk hareketini bozmak için 6 yıldır yapılan çabalar başarısız olmuştur ve başarısız olacaktır. Rejimin halkın isteklerini gerçekleştirmekten başka çaresi yoktur.

Her geçen gün Bahreyn halkının hareketinin barışçıl olduğu kanıtlanmaktadır ama rejim onların barışına saldırmakta ve onları şehit etmekte ya da yaralamaktadır. Rejimin gerçekleştirdiği eylemler akıl ve mantıkla çelişmekte ve onların psikolojik ve siyasi çöküşünün derecesini göstermektedir.

Zayıf, yenilmiş ve ülkelerinde sevilmeyen ve meşru görülmeyen kişiler, kan dökmeye ve cinayet işlemeye yönelmektedir. Ülkelerinde meşru görülen kişiler ise, bu tip eylemlerden sakınmaktadır.

Rejim, Bahreyn’in cesur ve barış yanlısı halkı ile kan, yıkım, yalan ve bölücülük dili dışında başka bir dille ilişki kurmamaktadır.”

Ed-Deyhi Al-i Halife Rejimine hitaben şu ifadelerde bulundu: “Gençlerimizi barışçıl protestolarda, hapishanelerde öldürdünüz. Bunun sonucu, 150 bin kişinin kefenlerine giyerek meşru seçimlerini vurgulamak için protesto gerçekleştirmeleri oldu.

Bu belirsiz olaylar ışığında, biz Al-i Halife rejiminin işlediği bütün suçlar hakkında uluslararası bir araştırma komitesinin oluşturulması gerektiğini vurguluyoruz.

Bu halk, altı yıldır durmadan devam eden terörizm ve yıkım karşındaki direnişlerine daha büyük bir şekilde devam edecektir. Bahreyn halkı gibi bir millet, onurlarını korumak için fedakarlıkta bulunmaya ve canını feda etmeye hazırdır ve bu yolda birçok fedakarlıkta bulunmuştur ve hiç şüphesiz zafere ulaşacaktır.”

Bahreyn İçişleri Bakanlığı perşembe günü üç gencin öldürüldüğünü ve yedi kişinin de tutuklandığını açıkladı.

Bahreyn Polis Şefi Tarık Hasan, bu kişileri silahlı eylemlerde bulunma ve bir polis memurunu öldürmekle suçladı ve bu kişilerden bazılarının Manama’nın güneyinde bulunan Joe hapishanesinde çıkan ayaklanmaya müdahalede bulunduklarını iddia etti.

Bahreyn halkı perşembe günü akşam saatlerinde protestolar düzenleyerek, demokrasi yanlısı bu üç gencin Al-i Halife Rejimi tarafından idam edilmesini kınadılar.

Bahreyn’in çeşitli bölgelerinde cuma günü de bu gençlerin idam edilmesine tepki olarak protestolar ve yürüyüşler düzenlendi.

Bahreyn 14 Şubat 2011 yılından itibaren halkın Al-i Halife Rejimine karşı ayaklanmalarına şahit olmaktadır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.